Založ si blog

Bojovník proti hoaxom sám šíri hoaxy

To bola šupa. V každom druhom negatívnom článku sa spomína, ako konečná inštancia, že „pred nimi varovala aj polícia SR.” A keďže som šprták, začala som sa v tom šprtať. A to, čo som sa dozvedela, ma posadilo na zadok. Prúser ako vyšitý. A oni to nechajú tak? Žiadne verejné ospravedlnenie ani stiahnutie hoaxového statusu? V demokratickom štáte sa prižmurujú oči nad takýmto konaním.

Zdroj: envato.com


Poriadny krok vedľa

„Pred sektou Tvorivá spoločnosť a Allatra varovala aj polícia Slovenskej republiky,” píše sa v článkoch s jedinou „povolenou” rétorikou. Aj ja som to brala ako fakt. No pozrela som si video s Egonom Cholakianom, ktorý upozornil na to, že celá táto kačica vznikla na Facebooku, kde si admin David Púchovský išiel svoje. Na stránke Hoaxy a podvody – Polícia SR, politicky ladený administrátor vyjadroval svoje názory, ktoré neboli oficiálnym vyjadrením polície SR. V jednom statuse “varoval” pred Tvorivou spoločnosťou. Posplietal piate cez deviate a bojovník proti dezinformáciám sám vyprodukoval hoax, ktorý nemá obdoby. Týchto prešľapov sa administrátor dopustil viacero, aj kvôli politickej angažovanosti a osobným názorom Púchovského bola stránka v novembri 2023 zastavená. 

Sám Púchovský prezrádza svoj motív, ako dostať príspevky k najväčšiemu počtu ľudí, a to bez sponzorovanej reklamy: „Ukazuje sa, že príspevky, ktoré sú možno veľakrát až na hrane, pritiahnu viac ľudí a dostanú sa k väčšiemu množstvu publika. Za tým neštandardným jazykom sa však skrýva prevencia, ktorú týmto spôsobom dostaneme k mnohým ľuďom,” a ja dodávam: to aj za cenu, že dochádza k poškodzovaniu dobrého mena ľudí, politikov či organizácií.

Tento krok vedľa a inkriminovaný status o Allatre dokonca zarazil aj Egona Cholakiana, experta na dezinformácie, ktorý na nedemokratické metódy na Slovensku upozornil vo svojom videu. Viac o ňom nájdete v článku: Expert spravodajských služieb odhalil nové hrozby pre globálnu demokraciu. Zaujalo ma jeho tvrdenie, ktoré parafrázujem: Je to len status na sociálnej sieti. No vážne poškodzuje demokraciu, na tomto statuse stavajú negatívny obraz o Allatra a Tvorivej spoločnosti popredné médiá, ktoré si nedajú tú námahu overovať informácie.

Ako som sa dopočula z videa, ani po upozornení na dezinformáciu sa z Facebookovej stránky status neodstránil. Žeby niekto chcel zámerne, aby tam ostal? Možno ďalšia otázka znie: kto je proti slobode a demokracii, hlavným heslám Allatra? Šírenie zavádzajúcich informácií je predsa obľúbenou praktikou antikultu. Organizácie, ktorá je skutočnou hrozbou. O nej však, paradoxne média mlčia a svoju pozornosť zameriavajú na nevinných. Je to znak nastupujúcej totality.

Nazvali ich satanovou pavučinou. Útok antikultov na Hare Krišna v Maďarsku

13.06.2024

Začali tancovať, hrať na hudobných nástrojoch a spievať: „Hare Krišna.” Toto hnutie sa nedá nevšimnúť. V Maďarsku sa na začiatku deväťdesiatych rokov začali tešiť veľkej obľube. Nečudo, že sa o ich činnosť začal zaujímať antikult – novodobý inkvizítor. Maďarský antikult v akcii Komunita je v Maďarsku registrovaná od roku 1989 ako Skupina maďarských [...]

Každý vek má svoj stredovek. Žijeme opäť v období temna?

10.06.2024

Francúzski protisektárski aktivisti sa často vyjadrujú o údajných prípadoch pedofílie v sektách, ale o podobných prípadoch v Katolíckej cirkvi mlčia. Je verejným tajomstvom, že pedofília sa na pôde cirkvi bežne praktizuje v USA, Írsku a Belgicku. Pedofília nie je tabu ani pre vysoko postavených cirkevných duchovných. Každý vek má svoj stredovek. Žijeme v roku 2024 [...]

Ak to neuvidíme dnes, zajtra nebudeme mať možnosť čokoľvek zmeniť

04.06.2024

V poslednom roku sa na Slovensku začal objavovať nebezpečný trend, na ktorý natrafíte medzi riadkami. Sem-tam sa medzi politickými správami, novinkami z bulváru či zo športu objavia články, ktoré šliapu na ľudskú dôstojnosť. Určité skupiny ľudí, ktoré ničím neporušujú zákon, označujú ako sekty. Týmto spôsobom ich dehumanizujú, a tak pripravujú scenár, ktorý [...]

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

francúzsko, Protest, krajná pravica

Desaťtisíce Francúzov protestovali proti krajnej pravici, môže vyhrať predčasné voľby

15.06.2024 19:53

Francúzsky prezident Macron vyhlásil predčasné voľby po neúspechu svojho centristického tábora v minulotýždňových eurovoľbách.

žilina, polícia,

Otrasný nález. V meste Rajec našli bezvládne telo novorodenca

15.06.2024 19:14, aktualizované: 20:20

Stať sa tak malo vedľa materskej škôlky.

Peter Pellegrini, inaugurácia

Bude Pellegrini nadstranícky? Bude z neho skôr Gašparovič než Kováč, hovoria odborníci. Podporu koalície ešte bude potrebovať

15.06.2024 19:00

Politológovia nepredpokladajú, že sa Pellegrini voči vláde bude vymedzovať. Podporu koalície ešte bude potrebovať pri prípadnej opätovnej kandidatúre. Môže však prekvapiť.

romanova

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 10163x
Priemerná čítanosť článkov: 1129x

Autor blogu

Kategórie