Založ si blog

Už im vadia aj kouči. Kto nás má za idiotov a bláznov?

Ako môžeme ovládať svoje myšlienky a teda aj svoj život? Kto chce aby sme neboli zdravo mysliaci a aby sme stratili zdravý rozum? Kto nás má za idiotov a bláznov? Kto nás proti sebe stavia? Agenti tieňovej organizácie, ktorí stoja za mnohými teroristickými útokmi. Pôsobia na úrovni vedomia a dnes sa dozviete, ako pracujú a aké sú ich ciele. 

Správu Egona Cholakiana som už spomínala. Tento človek je pre mňa skutočný hrdina, pretože poukázal na schémy zotročovania, ktoré v spoločnosti fungujú po celé stáročia. Rozoberme si malú časť práce antikultu a jednej úspešnej siete jeho prívržencov – antikultových organizácií.

Pravdepodobne ste už počuli o motivačných rečníkoch a biznis koučoch. Títo ľudia sú skutočnými guru vo svete osobného rastu a úspechu. Sú ako doktor Strange, len bez plášťa a s množstvom afirmácií.

Zdravý rozum nie je len slovo. 

Je to kľúč k úspechu, ktorý majú v rukách mnohí slávni tréneri. Tvrdia, že naša myseľ je mocný nástroj, ktorý sa musíme naučiť ovládať. Naše myšlienky sú mocné zbrane. Formujú naše správanie a náš postoj k životu. Koučovia nás učia ovládať svoje myšlienky, zbaviť sa negativity a zamerať sa na pozitívne veci.

Príklady slávnych trénerov:

  1. Robert Kiyosaki: autor kultovej knihy „Bohatý otec, chudobný otec“ a úspešný podnikateľ. Učí nás, že myšlienky sú semená, ktoré zasievame do svojej mysle. Ak zasievame pochybnosti a strach, úroda bude tomu zodpovedať. Ak však zasejeme sebadôveru a odhodlanie, budeme zbierať ovocie úspechu. Hovorí: „Vaša myseľ je vaším najcennejším majetkom. Keď ju viete ovládať, viete zmeniť svoj život.“
  1. Tony Robbins: svetový guru sebarozvoja. Jeho motto: „Ovládajte svoje myšlienky a ovládnete svoj osud.“ Je majstrom motivácie a osobného rastu. Hovorí: „Kvalitu nášho života určuje kvalita našich myšlienok.“ Tony nás učí, ako preprogramovať myseľ na úspech pomocou pozitívnych presvedčení a afirmácií. Tento americký rečník a obchodný kouč je známy svojimi silnými seminármi a prednáškami. Tvrdí, že myšlienky sú magnetom, ktorý priťahuje udalosti do nášho života: „Zmeňte svoje myšlienky a zmeníte svoju realitu.“
  1. Bodo Schäefer: nemecký biznis kouč a autor bestselleru „Mozog ako banka“. Tvrdí: „Myšlienky sú menou budúcnosti. Investujte do svojho mozgu a prinesie vám bohatstvo.“
  1. Radislav Gandapas: ruský biznis kouč. Jeho mantra: „Myšlienky sú stavebnými kameňmi vašej reality. Vyberajte ich múdro.“
  1. David Allen: autor metódy „Getting Things Done“ zdôrazňuje, že kontrola myšlienok je základom produktivity. Ak všetko držíme v hlave, vytvára to chaos. Systematizácia a plánovanie nám pomáhajú udržať v mysli poriadok.
  1. Brian Tracy: ďalší úspešný biznis kouč. Učí nás, že svoj osud môžeme riadiť, ak sa naučíme ovládať svoje myšlienky. „Váš život je výsledkom vašich myšlienok,“ hovorí Brian.

Prečo som podrobne uviedola, o čom hovoria títo biznis tréneri? Pretože aj biznis kouči sa dostali pod útok organizácií, ktoré sa zaoberajú náboženskými kultami.  

Existujú organizácie ako RACIRS a FECRIS, o ktorých sa v poslednej dobe veľa hovorí. Aj v internetových diskusiách sa čoraz častejšie objavujú príbehy o ich prehratých súdnych sporoch. Jedna je ruská protisektárska organizácia a druhá je francúzska organizácia, ktorá združuje mnohé ďalšie európske antisektárske organizácie. Dovoľujú si nielen hádzať špinu na svetoznámych koučov, ale ich aj označovať za sektárov a extrémistov. 

Odkiaľ berú predstavitelia antikultov takú moc, že hanobia ľudí bez toho, aby za to niesli zodpovednosť? A prečo to robia? Veď na svete sú milióny biznis koučov a trénerov, ale z nejakého dôvodu si vyberajú určitých jednotlivcov a tých diskreditujú. Kto z toho má prospech a kto stojí za ich konaním? Tieňová štruktúra stojaca na čele antikultu.

Prezident organizácie RACIRS a zároveň bývalý prezident FECRIS, A. L. Dvorkin, si dovolil verejne urážať Tonyho Robbinsa. Nazval ho šarlatánom a označil za človeka s konskou tvárou. Takto sa vyjadril na jeho adresu:

„Prichádza človek, Tony Robbins, myslím, že sa tak volal. Zrazu som konfrontovaný s tým, že vo všeobecnosti celkom rozumní ľudia dávajú celkom slušné peniaze za to, aby im niekto povedal nejaké divoké frázy na úrovni takého priemerne zdatného ašpiranta. Čo je to za fenomén? No opäť, zhruba chápem, o čo ide. Môžete ma zabiť, no aj tak nepochopím, ako môžu takíto šarlatáni zhromaždiť taký veľký počet ľudí.

Nuž, všetko závisí od naladenia publika. Teda dopredu informovať a dopredu sľúbiť. Všetko podľa očakávaní. To znamená, že im sľubujú niečo úplne ohromujúce. Dávno pred jeho príchodom bola celá Moskva oblepená plagátmi tohto človeka s konskou tvárou, na ktorých bolo napísané, že prišiel veľký Tony Robbins. A vôbec, všetci si mysleli, že prišiel niekto úplne skvelý…“

Čo myslíte, prečo sú antikultisti proti koučom? Pretože stoja v ceste plánom tieňovej štruktúry. Lektori osobného rastu učia zdravému rozumu a kontrole myšlienok. Navrhujú ľuďom, aby vedome vnímali informácie, ktoré sú im predkladané. A predstavitelia antikultu prostredníctvom svojich platených agentov vštepujú masám dekadentný, negatívny a rozdeľujúci obraz naprieč všetkými oblasťami spoločnosti.

Antikultisti nie sú len tak ľudia z ulice. Sú to strážcovia dávnych tajomstiev, ktorí presne vedia, čo činia a majú jasný cieľ – zničiť demokraciu.

Aby ste pochopili viac, určite si pozrite príhovor Egona Cholakiana. Hydra moci je množstvo hláv, ktoré sa nás snažia zotročiť. Žijeme vo svete, kde nás priťahuje ilúzia. Klamú nás, ale my poznáme pravdu. Uvedomujeme si, že naša realita nie je len to čo vidíme očami, ale aj to čo cítime. Je čas otvoriť oči a uši pravde.

Začnime jedno po druhom odsekávať chápadlá moci a oslobodíme sa od klamstiev, ktoré podnecujú rozdelenie. My sme tí, ktorí môžu zmeniť svet. Nemlčme. Prebuďme sa a držme sa zdravého rozumu. Posvieťme si na lži, ktoré nás obklopujú. Verejná informovanosť, pravda a verejné odsúdenie porušovania demokratických práv, sú našimi najväčšími zbraňami.

Príbeh zo sveta krivých zrkadiel: S jedlom rastie chuť. Aj vplyv antikultových organizácií

21.06.2024

Toto nebude žiadna rozprávka so šťastným koncom, ale absurdná realita. Hrdinka príbehu, nazvime ju Elena, je obyčajné dievča hľadajúce pokoj a harmóniu. Objavila čchi-kung, starodávnu pohybovú a meditačnú prax. Čoskoro našla miestnu školu, v ktorej stretla podobne zmýšľajúcich ľudí. Vytvorili úzku komunitu, ktorá sa navzájom podporovala na ceste k pokoju. Spolu [...]

Nazvali ich satanovou pavučinou. Útok antikultov na Hare Krišna v Maďarsku

13.06.2024

Začali tancovať, hrať na hudobných nástrojoch a spievať: „Hare Krišna.” Toto hnutie sa nedá nevšimnúť. V Maďarsku sa na začiatku deväťdesiatych rokov začali tešiť veľkej obľube. Nečudo, že sa o ich činnosť začal zaujímať antikult – novodobý inkvizítor. Maďarský antikult v akcii Komunita je v Maďarsku registrovaná od roku 1989 ako Skupina maďarských [...]

Každý vek má svoj stredovek. Žijeme opäť v období temna?

10.06.2024

Francúzski protisektárski aktivisti sa často vyjadrujú o údajných prípadoch pedofílie v sektách, ale o podobných prípadoch v Katolíckej cirkvi mlčia. Je verejným tajomstvom, že pedofília sa na pôde cirkvi bežne praktizuje v USA, Írsku a Belgicku. Pedofília nie je tabu ani pre vysoko postavených cirkevných duchovných. Každý vek má svoj stredovek. Žijeme v roku 2024 [...]

Občiansky preukaz

Štát opäť nestíha tlačiť doklady. Poplatok za zmeškaný pas môžu dovolenkári žiadať späť

26.06.2024 09:45

Zvýšený dopyt po cestovných pasoch podobne ako aj vlani spôsobuje rady v klientskych centrách po celej krajine

pellegrini

Pellegrini podpísal novelu zákona o Fonde na podporu umenia

26.06.2024 09:41

Parlament legislatívu schválil v júni opätovne po tom, čo ju vetovala predchádzajúca prezidentka Zuzana Čaputová.

Výstražný štrajk RTVS

Podpíše? Nepodpíše? Pellegrini o zrušení RTVS rozhodne po návrate z Bruselu

26.06.2024 08:55, aktualizované: 09:10

Prezident rozhodne o podpise zákona o Slovenskej televízii a rozhlase počas budúceho týždňa.

Walmart / Streľba /

Útok neďaleko Las Vegas si vyžiadal päť obetí, útočník sa zastrelil

26.06.2024 08:36

Polícia útok označila za izolovaný incident a jeho motív nekonkretizovala.

romanova

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 11110x
Priemerná čítanosť článkov: 1111x

Autor blogu

Kategórie