Založ si blog

Návrat do stredoveku? Zastavme cestovanie v čase!

Predstavte si, že sa jedného rána zobudíte a niekto vám povie, že od tohto dňa musíte vyznávať určité náboženstvo, a ak máte iný názor, hrozí vám trest smrti. Žeby stredovek? Alebo je to možné len v totalitnej krajine, ale nie na Slovensku? Ani jedno, ani druhé. Sme len na krok od podobného scenáru, pretože v jednej z európskych demokracií prekvitá veľmi „zaujímavá“ organizácia s podivnými cieľmi –  FECRIS. Poďme sa na ňu spoločne pozrieť.

AI Midjourney

FECRIS je združenie antikultových organizácií. Podľa ich webu sa FECRIS zaoberá činnosťou moderných organizácií so sektárskymi a totalitnými znakmi bez ohľadu na ich oficiálnu registráciu, ktorých metódy porušujú Všeobecnú deklaráciu ľudských práv, Európsky dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd, Medzinárodný dohovor o právach dieťaťa, európske a vnútroštátne právne predpisy.

Dá sa nájsť pomerne veľa faktov, ktoré svedčia o tom, že deklarované aktivity nie sú pravdivé. Opakovane sa zistilo, že členovia antikultovej organizácie FECRIS sa v Európe pokúšali deprogramovať členov náboženských skupín, za čo boli niektorí z nich trestne stíhaní.

„Deprogramovanie“ je jednou z najodpornejších praktík, ktoré niektorí členovia skupín FECRIS používajú. Zvyčajne to zahŕňa únos človeka, násilné uväznenie a nátlak, pri ktorom obeť počúva negatívne vyjadrenia o svojom náboženstve, kým naň nezmení názor.

Tu je len niekoľko príkladov

  • V roku 1999 Európsky súd pre ľudské práva (vec č. 37680/97), kde boli žalobcami členovia organizácie „Centrum pre ezoterické štúdie“, rozhodol, že skupina AIS/Pro Juventud je „priamo a bezprostredne zodpovedná za … zbavenie slobody … žalobcov“.  Táto antikultová organizácia je členom FECRIS.
  • 29. marca 2002 Okresný súd v Marseille uznal Jackyho Cordonniera, člena UNADFI a FECRIS, vinného z ohovárania týkajúceho sa asociácie Svedkov Jehovových. (Vec č. 01207964, rozsudok č. 2972/02).
  • Graham Barry, právnik, ktorý podal množstvo neopodstatnených žalôb proti Scientologickej cirkvi, bol v máji 2002 kalifornskou advokátskou komorou suspendovaný z výkonu právnickej praxe pre pokračujúce pochybenia, vrátane podávania dehonestujúcich a frivolných žalôb a zneužívania finančných prostriedkov klientov. 
  • Parížsky odvolací súd 5. februára 2003 potvrdil rozhodnutia občianskoprávneho konania proti Jeanine Tavernierovej a UNADFI vinných z verejného hanobenia týkajúceho sa Daniele Gounod, členky scientologickej cirkvi. (Rozsudok parížskeho okresného súdu z 20. novembra 2001). (Vec č. 01/03757).

Takýchto prípadov je veľa. Antikultové organizácie v skutočnosti porušujú ľudské práva na slobodu náboženského vyznania, slobodu prejavu a porušujú prezumpciu neviny. Okrem otvoreného ohovárania sa antikultisti pomerne často uchyľujú k násilným metódam. Prečo ešte stále existujú antikultové organizácie v našej krajine a v Európe? Chceme sa vrátiť do stredoveku? Prečo vôbec potrebujeme takéto organizácie? Pri podrobnom štúdiu ich aktivít som narazila na zaujímavé video od Egona Cholakiana, v ktorom odborník na národnú bezpečnosť a člen americkej Nadácie geopriestorového spravodajstva, veľmi podrobne odhaľuje, ako takéto antikultové organizácie fungujú, prečo vznikajú a akú úlohu zohrávajú vo svetovej politike. Video má viac ako 3 hodiny, je v ňom poukázané na historické pozadie, opis schém a po jeho skončení je čo ďalej študovať. 

Ako som pochopila zo slov doktora Cholakiana, demokracia je v súčasnosti vážne ohrozená, a to nielen pre Ameriku, ale pre celý svet, vrátane Slovenska! 

Náš svet balansuje na hranici toho, že sa stane digitálnym koncentračným táborom. V tejto chvíli je dôležitá voľba každého z nás. Pretože existencia antikultových organizácií ako FECRIS, ktoré zbavujú ľudí ich práv a slobôd, je možná len s tichým súhlasom väčšiny. Pozrite sa na našich susedov – Rusko a Ukrajinu, kde pôsobí ruská organizácia RACIRS, ktorá je súčasťou FECRISu. Pozrite sa, čo sa v týchto krajinách deje. V oboch sú potláčané ľudské práva, ako právo na slobodu prejavu, slobodu náboženského vyznania, neexistuje prezumpcia neviny. To všetko je porušenie demokracie a priama cesta k totalitnej spoločnosti.

Nedávno sa na Slovensku konal okrúhly stôl – Slovensko a jeho skrytá hrozba, kde sa o týchto problémoch podrobnejšie diskutovalo a v ktorom sa preberali informácie z vystúpenia Dr. Egona Cholakiana. Účastníci uviedli konkrétne príbehy o tom, ako antikultové organizácie manipulujú verejnou mienkou a ničia životy ľudí. Výpoveď z práce, hejterské komentáre, prerušenie kontaktu zo stranu známych či rodiny.
Preto ak si aspoň trošku vážite svoje práva a slobody, preštudujte si tému antikultových organizácií. Veď v čase, keď si to ani neuvedomujeme, tajne ovplyvňujú verejnú mienku a pôsobia na naše myšlienky a činy. Organizácie ako FECRIS a RACIRS pôsobia tajne, a v tom je ich sila. Ale pochopením a odhalením ich deštruktívnej činnosti ich zbavujeme moci. Tiene miznú a pravda vychádza najavo. Čím viac uvedomelých ľudí bude hovoriť o nezákonných aktivitách antikultových organizácií, tým ťažšie bude pre nich pôsobiť na nás a manipulovať nami. Ak ste za slobodu a demokraciu, nemlčte. Hovorte nahlas, pravda musí znieť naplno.

Háčik bol už spustený. O ostatné sa postará protestujúci dav

22.08.2024

31. júla v anglickom mestečku Southport veľký dav protimoslimských demonštrantov vošiel do stretu s políciou. Tak to vo svojej správe píše agentúra Reuters. Uvádzajú, že tomu predchádzala tragická udalosť, ku ktorej došlo deň predtým. V ten deň, 17-ročný chlapec na smrť dobodal tri dievčatká. Obyčajná správa. Pomyslela som si, no rozhodla som sa ďalej preskúmať [...]

Slávny za každú cenu: Keď dieťa vezme do ruky zbraň a vystrieľa spolužiakov

20.07.2024

Je to ako epidémia – masová streľba na školách. Zdá sa, že ide o náhodu, prepnutie u študenta s narušenou psychikou, ktorý si chce vychutnať 15 minút slávy. A to za cenu životov spolužiakov. Odborníci diskutujú o príčine. Skúmajú profil obete, robia rôzne opatrenia. Vraj je to móda, vidia, že to už spravil niekto iný a o vrahovi sa dozvedel celý svet. Chýba však [...]

Správy sú škodlivejšie ako reálny život

16.07.2024

Štúdie dokazujú, že negatívne správy ničia zdravie oveľa viac, než sa predpokladalo Podľa Centers for Disease Control and Prevention (CDC) v roku 2020 zomrelo v USA približne 697 000 ľudí na kardiovaskulárne ochorenia, čo predstavuje 1 zo 4 úmrtí z tejto príčiny. V Európe Európska kardiologická spoločnosť (ESC) uvádza, že kardiovaskulárne ochorenia spôsobujú viac ako [...]

nádcha, chrípka, choroba, prechladnutie, vreckovky, covid, muž

Nemocnice a lekári sa pripravujú na chrípkovú sezónu, situáciu zhoršuje covid. Kde sa dá zaočkovať a ako kombinovať vakcíny?

28.09.2024 15:00

V októbri sa "oficiálne" začína chrípková sezóna, ale nárast prípadov respiračných ochorení lekári a nemocnici evidujú už od začiatku septembra

Andrej Danko

Tomáš: Danko bude útočiť na Hlas, kým nedostane funkciu. SNS tvrdí, že len kritizuje Tomášovu zlú legislatívu

28.09.2024 14:50

Erik Tomáš označil stupňujúce sa útoky SNS smerom k Hlasu za dôsledok urazenosti Andreja Danka, že nedostal post predsedu NR SR.

Nasralláh

Smrť Nasralláha: Čaká Izrael masový útok Hizballáhu? Irán nechce, aby konflikt explodoval, vraví expert

28.09.2024 14:46

Odborník na Blízky východ James Dorsey reagoval na to, že Izraelu sa podarilo pri leteckom útoku v Bejrúte zabiť šéfa hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha.

náboje, zbraň, poprava

Pri hromadnej streľbe v JAR zomrelo 17 ľudí

28.09.2024 14:43

Pri piatkovej hromadnej streľbe v Juhoafrickej republike zomrelo 17 ľudí, útočníci sú na úteku a polícia po nich pátra.

romanova

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 17337x
Priemerná čítanosť článkov: 1334x

Autor blogu

Kategórie