Založ si blog

Ak to neuvidíme dnes, zajtra nebudeme mať možnosť čokoľvek zmeniť

V poslednom roku sa na Slovensku začal objavovať nebezpečný trend, na ktorý natrafíte medzi riadkami. Sem-tam sa medzi politickými správami, novinkami z bulváru či zo športu objavia články, ktoré šliapu na ľudskú dôstojnosť. Určité skupiny ľudí, ktoré ničím neporušujú zákon, označujú ako sekty. Týmto spôsobom ich dehumanizujú, a tak pripravujú scenár, ktorý negatívne ovplyvní všetkých.

V polovici apríla 2024 na túto situáciu vo svojom príhovore upozornil aj Egon Cholakian, odborník americkej spravodajskej služby. Viac o tom nájdete v článku Odborník na národnú bezpečnosť: Viem, kto vedie náš svet do záhuby.

Téma, do ktorej sa púšťam, je pomerne zložitá a náročná, ale je potrebné ju zverejniť. Ak občania neotvoria oči a neuvidia pravdu dnes, zajtra už nebudú mať šancu čokoľvek zmeniť. Téma je vážna. No našli sme Achillovu pätu tohto systému a vieme, ako sa tejto hrozby zbaviť. Keď bude každý občan našej krajiny pristupovať k situácii zodpovedne, spoločnosť bude mať šancu zachovať si slobodu a demokraciu a zastaviť tyraniu šíriacu sa ako mor. Ako príklad jeden príbeh z miliónov: 

Prečo ich tak veľmi mučili? 

Svedok: Potom sme ju vypočúvali a asi týždeň kruto mučili. Jej telo bolo vtedy pokryté nespočetnými ranami.(…) 

(…) Vtedy sme ešte nevedeli, že tam poslali dvoch ľudí, boli to vojenskí chirurgovia. 

(…) Na operačnej sále psychiatrickej nemocnice, kam ju previezli, jej niečo robili. Nepoužili žiadnu anestéziu. Rezali jej do hrude nožom a ruky sa im ani netriasli.

Keby som bol na ich mieste, triasol by som sa. Aj keď pracujem v ozbrojenej polícii. 

V tom čase sme stáli na stráži, každý so zbraňou v ruke. Vtedy už otvorili jej telo. Potom: „Ach!“ – hlasno vykríkla. 

„Ach!“ zakričala veľmi hlasno. Povedala: „Zabili ste ma, jedného človeka.“ Myslím si, že obecne význam toho, čo povedala, bol taký, že zabili jedného človeka ako ona, ale môžete zabiť stovky miliónov ľudí ako ona, ľudí, ktorí sú prenasledovaní pre svoju pravú vieru?

V tej chvíli lekár, ten vojenský chirurg, zaváhal. Potom sa pozrel na mňa a na nášho šéfa. Náš šéf prikývol a chirurg pokračoval v tom istom duchu… Najprv jej vyrezali srdce, potom obličky. Keď jej nožnicami prestrihli žily na srdci, začala sa zmietať v kŕčoch. Bolo to nevýslovne hrozné.

(…) Táto žena bola učiteľka, profesorka na strednej škole. Jej syn teraz bude mať približne dvanásť rokov. (pozn. v čase, kedy o svedectve rozpráva svedok)

(…) Predtým si vytrpela ešte väčšie poníženie. Mnohí naši policajti boli zvrhlíci. Na jej obťažovanie používali kliešte a iné nástroje, ktoré ani neviem, odkiaľ vzali. Všetko som to videl na vlastné oči. Bola celkom pekná, preto ju policajti znásilňovali… bolo to veľmi bežné.

Toto je svedectvo ochrankára, ktorý bol svedkom operácie, ktorá sa uskutočnila 9. apríla 2002 na operačnej sále na 15. poschodí Všeobecnej nemocnice vojenského veliteľstva v Šen-jangu. Sledoval, ako dvaja vojenskí lekári bez akejkoľvek anestézie odoberajú orgány členke Falun Gongu. História tohto hnutia je viac ako tragická.

Falun Dafa alebo Falun Gong je duchovná a zdravotná prax, ktorá vznikla začiatkom 90. rokov 20. storočia z tradičnej zdravotnej gymnastiky čchi-kung a veľmi rýchlo sa začala šíriť v Číne. 

Počet praktizujúcich rástol rýchlym tempom a v roku 1997 sa k nemu hlásilo niekoľko desiatok miliónov ľudí. V roku 1999 sa v sociologickej štúdii zistilo, že počet stúpencov tohto učenia prevyšuje počet členov Komunistickej strany Číny.

Hnutie bolo pomerne nezávislé a jeho stúpenci nie vždy súhlasili s hlavnou líniou komunistickej strany.

Tento stav, keď v krajine existuje nezávislé spoločenstvo ľudí, ktoré má viac stúpencov a popularity ako vládnuca strana, určite nevyhovoval orgánom krajiny. A v roku 1999, hneď po zverejnení výsledkov sociologického prieskumu, predsedníctvo čínskeho parlamentu prijalo „Uznesenie o zákaze heretických siekt“, čo znamenalo, že hnutie Falun Dafa spolu s akýmikoľvek inými neoficiálnymi náboženskými hnutiami bolo od tejto chvíle zákonom zakázané.

Inými slovami, v Číne sa stalo presne to, o čo sa teraz aktívne usilujú po celom svete – legislatívny zákaz organizácií, ktoré onálepkovali za sekty, ale nie sú nimi.

AI Midjourney

Začiatok represií

Po prijatí rezolúcie sa v krajine začali represie. Stúpenci Falun Dafa boli zatýkaní, umiestňovaní do väzníc a pracovných táborov, kde boli ďalej podrobovaní bitiu, mučeniu a, ako sa neskôr ukázalo, násilnému odoberaniu orgánov na následnú transplantáciu na čínskych klinikách v „priemyselnom“ rozsahu. Existuje viac ako 3 500 zdokumentovaných a uznaných faktov násilnej smrti účastníkov hnutia Falun Dafa len v dôsledku represií.

Medzinárodné spoločenstvo považuje prenasledovanie Falun Gongu za kampaň genocídy a zločiny proti ľudskosti. Podobne ako v prípade vojnových zločinov nacistického režimu počas holokaustu. 

Čím čínska vláda ospravedlňuje pred svojim národom takéto brutálne zaobchádzanie so svojimi spoluobčanmi?

Myšlienka je jednoduchá: aby represie neboli v očiach ľudí tak desivé, je potrebné vysvetliť im, že Falun Gong je nebezpečná sekta. To znamená, že prostredníctvom označenia ľudí ako „sektár“ ich dehumanizujeme (zbavíme ľudskosti). 

Táto metóda je známa už dlho a bola použitá už viackrát. Od popravy Ježiša Krista a prenasledovania prvých kresťanov. Používala sa aj počas stredovekej inkvizície a počas druhej svetovej vojny nacisti  Tretej ríše ospravedlňovali masové vyhladzovanie ľudí tvrdením, že sú to bezduché zvieratá, ktoré nie je ľúto zabíjať.

V modernej civilizovanej spoločnosti by bolo sotva možné urobiť z prívržencov mierového hnutia zdroj „náhradných dielov“ pre bohatších občanov, keby týmto javom nepredchádzala masívna informačná príprava, ktorá by z týchto ľudí v očiach spoluobčanov urobila nepriateľov a „nebezpečných sektárov“. Po takejto príprave, keď sa vytvorí obraz nepriateľa, sa však s týmito ľuďmi dá robiť čokoľvek chcete. 

V úplnom súlade s touto zásadou v Číne zákazu a následným neľudským represiám predchádzali obvinenia zo „sektárstva“ a rozsiahla protisektárska propaganda v médiách.

Táto situácia v Číne je, žiaľ, veľmi podobná tomu, čo sa v súčasnosti deje na Slovensku. 

Agresívna protisektárska propaganda v médiách každým rokom naberá na intenzite. V priebehu roka sa v rôznych médiách na Slovensku objavujú hanlivé články a videá vytvorené ako cez kopirák. Sú namierené proti mierovému hnutiu ALLATRA, ktoré pôsobí po celom svete. 

A za tým všetkým stoja antikultové organizácie, ktoré zasievajú vírus nenávisti a pomocou dezinformačných metód nálepkujú organizácie, komunity alebo ľudí, z ktorých si urobili svoj cieľ.

Rozsah aktivít antikultistov v našej krajine naznačuje pomerne centralizovanú a starostlivo naplánovanú propagandistickú kampaň. Metódy a spôsoby ich práce podrobne opísal špecialista americkej spravodajskej služby vo svojom príhovore, ktorý je spomenutý na začiatku. Varoval aj pred udalosťami, ktoré sa v súčasnosti odohrávajú v našej krajine. 

Je dôležité si uvedomiť, že ak sa ich aktivity nezastavia teraz, problém sa stane nezvratným a Slovensko sa stane ďalšou krajinou, kde zavládne chaos a tyrania. 

Aby sme tomu zabránili, spoločnosť musí tomuto problému dať čo najväčšiu publicitu a zastaviť činnosť antikultových organizácií v informačnej oblasti.

Keď pochopíte metódy a techniky, ktoré používajú, potom ľahko nájdete ich stopu. Ich činnosť vás tak nebude ovplyvňovať a budete chránení. Ich hlavnou úlohou je vytvárať in potrebnú verejnú mienku, pomocou manipulácie s vedomím každého občana. Keď však budete mať zapnutý filter kritického myslenia a pochopíte, že sa vás snažia zmanipulovať, potom ich činnosť nebude účinná. 

A my budeme môcť zachrániť našu krajinu. 

Príbeh zo sveta krivých zrkadiel: S jedlom rastie chuť. Aj vplyv antikultových organizácií

21.06.2024

Toto nebude žiadna rozprávka so šťastným koncom, ale absurdná realita. Hrdinka príbehu, nazvime ju Elena, je obyčajné dievča hľadajúce pokoj a harmóniu. Objavila čchi-kung, starodávnu pohybovú a meditačnú prax. Čoskoro našla miestnu školu, v ktorej stretla podobne zmýšľajúcich ľudí. Vytvorili úzku komunitu, ktorá sa navzájom podporovala na ceste k pokoju. Spolu [...]

Nazvali ich satanovou pavučinou. Útok antikultov na Hare Krišna v Maďarsku

13.06.2024

Začali tancovať, hrať na hudobných nástrojoch a spievať: „Hare Krišna.” Toto hnutie sa nedá nevšimnúť. V Maďarsku sa na začiatku deväťdesiatych rokov začali tešiť veľkej obľube. Nečudo, že sa o ich činnosť začal zaujímať antikult – novodobý inkvizítor. Maďarský antikult v akcii Komunita je v Maďarsku registrovaná od roku 1989 ako Skupina maďarských [...]

Každý vek má svoj stredovek. Žijeme opäť v období temna?

10.06.2024

Francúzski protisektárski aktivisti sa často vyjadrujú o údajných prípadoch pedofílie v sektách, ale o podobných prípadoch v Katolíckej cirkvi mlčia. Je verejným tajomstvom, že pedofília sa na pôde cirkvi bežne praktizuje v USA, Írsku a Belgicku. Pedofília nie je tabu ani pre vysoko postavených cirkevných duchovných. Každý vek má svoj stredovek. Žijeme v roku 2024 [...]

ATACMS, rakety

Západné zbrane zmenili hru: Ukrajinci zatlačili Rusov. Uvoľnite nám ruky, vďaka ATACMS vyhráme, odkazujú z frontu

23.06.2024 00:00

Vojenskí velitelia volajú po zrušení obmedzení pre strely dlhého doletu.

potopenie, utopenie, plávanie, smrť, more, voda, ruka

V rybníku pri Hrušove sa topila dvojica, ženu vytiahli, muža sa nepodarilo zachrániť. Zrejme účinkoval alkohol

22.06.2024 20:44

Na miesto prišli aj hasiči - potápači z Rimavskej Soboty.

USS Theodore Roosevelt

Americká lietadlová loď priplávala do Soulu na trojstranné vojenské cvičenie

22.06.2024 19:45

Japonskom zintenzívnilo vojenský výcvik po tom, čo Rusko podpísalo zmluvu o strategickom partnerstve s KĽDR.

Nigel Farage

Farage: Putinovu inváziu vyprovokovali EÚ a NATO. Hanebný krčmový povaľač, nešetrili ho kritici

22.06.2024 17:20

Šéf pravicovo populistickej strany Reform UK zožal kritiku naprieč politickým spektrom.

romanova

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 10960x
Priemerná čítanosť článkov: 1096x

Autor blogu

Kategórie