Založ si blog

Každý vek má svoj stredovek. Žijeme opäť v období temna?

Francúzski protisektárski aktivisti sa často vyjadrujú o údajných prípadoch pedofílie v sektách, ale o podobných prípadoch v Katolíckej cirkvi mlčia. Je verejným tajomstvom, že pedofília sa na pôde cirkvi bežne praktizuje v USA, Írsku a Belgicku. Pedofília nie je tabu ani pre  vysoko postavených cirkevných duchovných. Každý vek má svoj stredovek. Žijeme v roku 2024 a zdá sa, že hoci sme už dávno opustili dobu temna, praktiky doby temna nás neopustili. 

Upozorňujú na to nielen laici, ale aj odborníci. Zatiaľ čo predstavitelia antikultových, teda antidemokratických organizácií, sa tešia veľkej obľube v mainstreamových médiách, skutoční odborníci z nich nie sú až tak nadšení. V knihe „Antisektráske hnutie a neutralita štátu. Predmet štúdie: FECRIS“, autori poukazujú na to, čo sa akosi nezmestí na televízne obrazovky. Za prípadovú štúdiu si vzali FECRIS, hlavnú organizáciu na boj proti sektám, ktorá bola založená vo Francúzsku. Dovoľte mi, aby som vám prezradila pár pikošiek, na ktoré som narazila.

UI Midjurney

Inkvizícia 21. storočia
Skupiny založené špeciálne na boj proti sektám existovali vždy, najmä na Západe, pretože stále existovala nejaká forma boja proti „sektám“ :najskôr  boj proti heréze, boj proti kacírom, neskôr boj proti „sektám”, proti verejným náboženským protestom, boj za nadvládu oficiálneho alebo prevládajúceho náboženstva. Tieto organizácie existujú v podstate len preto, aby dopredu pretlačili “jediné” správne náboženstvo. To, ku ktorému sa hlásia oni.

Nie je to normálne

Majú právo na existenciu. Nie je však normálne, aby boli takéto skupiny financované na rovnakom základe ako organizácie bojujúce proti nebezpečným chorobám alebo katastrofám ( AIDS, genetické choroby, hladomor atď.), pretože neexistuje žiadny dôkaz, že náboženské menšiny sú chorobou alebo katastrofou. 

Podľa organizácie Human Rights Without Frontiers, ktorá stojí za vydaním spomenutej knihy, sa takmer všetky obvinenia takýchto protisektárskych skupín ukázali ako neopodstatnené a v rámci administratívnych vyšetrovaní sa nepotvrdili. Protisekárski aktivisti boli niekedy nútení zobrať späť svoje tvrdenia a nahradiť ich inými argumentmi. Aby sa udržali vo svojej činnosti „nad vodou“, museli rozšíriť rozsah svojej kritiky, a to tak, aby do nej mohli zahrnúť učiteľov jogy, odborníkov na výživu a terapeutov.

V osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch dvadsiateho storočia vznikli v západnej Európe početné protisektárske, tzv. antikultové skupiny, ktoré ťažili z podpory tradičných náboženstiev a niektorých autorít. Prečo je to tak? Odpoveď nájdete v úvode článku. FECRIS, európska organizácia, ktorá združuje rastúci počet protisektárskych skupín, bola založená v roku 1994 vo Francúzsku, kolíske sekularizmu. Pod rúškom „výskumných a informačných aktivít v oblasti sektárstva“,organizuje boj (v celoeurópskom meradle) proti novým náboženským hnutiam, ktoré konkurujú historickým náboženstvám. Francúzski protisektárski aktivisti informujú o prípadoch sexuálneho obťažovania a pedofílie v sektách, ale o podobných prípadoch Katolíckej cirkvi mlčia. Pripomína mi to staré známe: Vidia smietku v oku druhého, ale brvno v svojom oku si nevšimnú.

Za zmienku stojí skutočnosť, že niektorí účastníci z niektorých francúzskych antikultových skupín, ktorí sú členmi FECRIS, boli v roku 2000 pozvaní na konferenciu v Pekingu. Hlavným cieľom konferencie bola kritika Falun Gongu, duchovného hnutia  v Číne. Táto skupina je zakázaná  čínskou vládou a jej členovia mučení a prísne prenasledovaní. Naozaj je FECRIS taký nevinný, ako sa zdá? Vyhlásenia a činnosti FECRIS, zamerané proti viacerým náboženským skupinám, by sa pravdepodobne dali prirovnať k antisemitizmu a islamofóbii. V súčasnosti celoplošne útočia aj na hnutie Allatra a Tvorivú spoločnosť a používajú pritom rovnaké metódy. Ich „odborníci” sú všade citovaní a z dobrovoľníkov robia potenciálne rizikovú skupinu. Keď však niekto ukazuje prstom na niekoho iného, treba si uvedomiť, že dva prsty mieria na neho. Je čas ukázať na skutočného vinníka, ktorý ohrozuje demokraciu v celom svete. 

#allatra #demokracia #antikult #sekta #fecris

Príbeh zo sveta krivých zrkadiel: S jedlom rastie chuť. Aj vplyv antikultových organizácií

21.06.2024

Toto nebude žiadna rozprávka so šťastným koncom, ale absurdná realita. Hrdinka príbehu, nazvime ju Elena, je obyčajné dievča hľadajúce pokoj a harmóniu. Objavila čchi-kung, starodávnu pohybovú a meditačnú prax. Čoskoro našla miestnu školu, v ktorej stretla podobne zmýšľajúcich ľudí. Vytvorili úzku komunitu, ktorá sa navzájom podporovala na ceste k pokoju. Spolu [...]

Nazvali ich satanovou pavučinou. Útok antikultov na Hare Krišna v Maďarsku

13.06.2024

Začali tancovať, hrať na hudobných nástrojoch a spievať: „Hare Krišna.” Toto hnutie sa nedá nevšimnúť. V Maďarsku sa na začiatku deväťdesiatych rokov začali tešiť veľkej obľube. Nečudo, že sa o ich činnosť začal zaujímať antikult – novodobý inkvizítor. Maďarský antikult v akcii Komunita je v Maďarsku registrovaná od roku 1989 ako Skupina maďarských [...]

Ak to neuvidíme dnes, zajtra nebudeme mať možnosť čokoľvek zmeniť

04.06.2024

V poslednom roku sa na Slovensku začal objavovať nebezpečný trend, na ktorý natrafíte medzi riadkami. Sem-tam sa medzi politickými správami, novinkami z bulváru či zo športu objavia články, ktoré šliapu na ľudskú dôstojnosť. Určité skupiny ľudí, ktoré ničím neporušujú zákon, označujú ako sekty. Týmto spôsobom ich dehumanizujú, a tak pripravujú scenár, ktorý [...]

ATACMS, rakety

Západné zbrane zmenili hru: Ukrajinci zatlačili Rusov. Uvoľnite nám ruky, vďaka ATACMS vyhráme, odkazujú z frontu

23.06.2024 00:00

Vojenskí velitelia volajú po zrušení obmedzení pre strely dlhého doletu.

potopenie, utopenie, plávanie, smrť, more, voda, ruka

V rybníku pri Hrušove sa topila dvojica, ženu vytiahli, muža sa nepodarilo zachrániť. Zrejme účinkoval alkohol

22.06.2024 20:44

Na miesto prišli aj hasiči - potápači z Rimavskej Soboty.

USS Theodore Roosevelt

Americká lietadlová loď priplávala do Soulu na trojstranné vojenské cvičenie

22.06.2024 19:45

Japonskom zintenzívnilo vojenský výcvik po tom, čo Rusko podpísalo zmluvu o strategickom partnerstve s KĽDR.

Nigel Farage

Farage: Putinovu inváziu vyprovokovali EÚ a NATO. Hanebný krčmový povaľač, nešetrili ho kritici

22.06.2024 17:20

Šéf pravicovo populistickej strany Reform UK zožal kritiku naprieč politickým spektrom.

romanova

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 10967x
Priemerná čítanosť článkov: 1097x

Autor blogu

Kategórie