Založ si blog

Príbeh zo sveta krivých zrkadiel: S jedlom rastie chuť. Aj vplyv antikultových organizácií

Toto nebude žiadna rozprávka so šťastným koncom, ale absurdná realita. Hrdinka príbehu, nazvime ju Elena, je obyčajné dievča hľadajúce pokoj a harmóniu. Objavila čchi-kung, starodávnu pohybovú a meditačnú prax. Čoskoro našla miestnu školu, v ktorej stretla podobne zmýšľajúcich ľudí. Vytvorili úzku komunitu, ktorá sa navzájom podporovala na ceste k pokoju. Spolu trénovali, smiali sa, a Elena cítila, že konečne našla miesto, kam skutočne patrí.

Ich pokojná existencia však bola náhle prerušená, keď ich skupinu vyhlásili za extrémistickú totalitnú sektu. Naozaj šokujúca správa. Ich školu zatvorili a im samotným hrozilo trestné stíhanie. Scenár sa zdal nereálny, takmer absurdný, ale bola to krutá realita.

Krivé zrkadlá antikultových organizácií. Zdroj: UI Midjourney

Nestaňme sa neželaným hrdinom tragického príbehu

Neklesajúc na duchu, Elena a jej komunita sa rozhodli postaviť na odpor. Neboli to predsa extrémisti ani zločinci. Boli to obyčajní ľudia hľadajúci vnútornú harmóniu. Rozhodli sa postaviť proti súkromnej medzinárodnej organizácii, ktorá ich považovala za nevhodných.

Táto organizácia, známa ako FECRIS, združovala 30 antikultových organizácií z celej Európy. Bola založená v roku 1994 v Paríži a tvorili ju členovia z Nemecka, Francúzska, Spojeného kráľovstva, Ruska, Belgicka, Srbska, Bieloruska, Slovenska, Španielska, Talianska, Švajčiarska, Ukrajiny a Švédska.

Demokracia by mala byť zárukou slobody náboženského vyznania a slobody prejavu a  prechodu každého človeka z jedného náboženského spoločenstva do druhého podľa vlastnej vôle, ale paradoxne antikultová organizácia FECRIS toto základné ústavné právo ignorovala. Antikultisti z FECRIS samovoľne určovali, kto je sektár a kto nie.

Elena a jej skupina neboli vo svojej ťažkej situácii sami. V podobnej situácii sa ocitli aj iné organizácie, dokonca aj nenáboženské. FECRIS rozšíril svoju autoritu natoľko, že začal označovať za sekty aj svetské združenia. Tým sa však nezastavila. Antikultisti rozpútali v skorumpovaných médiách ohováračskú kampaň proti tým hnutiam a združeniam, na ktoré ukázali. Preto bola ohrozená existencia mnohých pokojných náboženských a spoločenských organizácií.

Elenin príbeh sa rozšíril široko-ďaleko. Rezonoval a vyvolal búrlivé diskusie a protesty medzi akademikmi, právnikmi a aktivistami za ľudské práva. Tí vnímali konanie FECRIS ako ohrozenie náboženskej slobody. Napriek odporu antikultisti z FECRIS naďalej rozširovali svoj vplyv, získavali nových členov a dostávali podporu od rôznych vládnych agentúr. 

Je zaujímavé, že FECRIS združoval organizácie s rôznymi a niekedy protichodnými záujmami. Od tradičných náboženstiev, ako je katolicizmus a pravoslávie, až po protináboženské hnutia, ako sú ateistické združenia, všetci našli spoločnú reč v antikultovej organizácii FECRIS. Ich spoločný cieľ? Boj proti náboženským menšinám.

S jedlom rastie chuť. Aj ich vplyv

S rastom organizácie rástol aj jej vplyv. V tomto období rozvoja organizácie sa do popredia dostal Alexander Dvorkin, ktorý ako emigrant zo ZSSR prišiel do USA, a vrátil sa do Ruska ako duchovný Ruskej pravoslávnej cirkvi. Dostal za úlohu brániť pravoslávnu cirkev proti „sektám“ a založil prvú antisektársku organizáciu. Jeho krížová výprava proti nepravoslávnym náboženským hnutiam presiahla hranice Ruska a rozšírila sa do krajín bývalého ZSSR a Európskej únie, ale aj mimo kontinent.

Súbežne s tým viedli antikultisti z FECRIS pod zámienkou „výskumnej a informačnej činnosti v oblasti sektárstva“ celoeurópsky boj proti novým náboženským hnutiam, ktoré údajne ohrozovali tradičné náboženstvá. Je zaujímavé, že hoci obviňovali „nové“ hnutia z toho, že učia svojich veriacich extrémistické náboženské doktríny, napriek tomu ignorovali podobné učenia v tradičných náboženstvách.

Žiadna viazanosť voči právu. Im to však nevadí

Na tejto veľkej šachovnici moci a vplyvu sa pojem „podvod“ stal nástrojom kontroly. FECRIS vyžadoval, aby náboženstvá alebo konfesie poskytovali konkrétne výsledky, ktoré nesmú „klamať“ svojich stúpencov a musia ich ubezpečiť, že plnenie náboženských obradov a príkazov povedie k určitému objektívnemu výsledku. A aký môže byť výsledok, najmä keď podľa francúzskeho práva žiadne duchovné alebo filozofické hnutie, žiadne združenie venujúce sa sebazdokonaľovaniu, žiadny psychológ, lekár alebo učiteľ nie je viazaný povinnosťou zabezpečiť konkrétny výsledok?

Napriek tomu, že niektoré tradičné náboženstvá učili svojich veriacich extrémistické náboženské doktríny, FECRIS sa snažil vyhnúť akýmkoľvek obvineniam voči nim. Francúzski aktivisti hnutia proti sektám informovali o prípadoch sexuálneho obťažovania a pedofílie v sektách, ale o takýchto prípadoch v katolíckej cirkvi zaryto mlčali.

Paradoxne, Elena a jej priatelia majú smutný osud, za svoju prax čchi-kungu boli podrobení „deprogramovaniu.“ Elena bola unesená a mučením prinútená vzdať sa svojej praxe. Toto sú metódy FECRIS a jej podobných antikultových organizácií. Mimochodom, zo začiatku ľudia žalovali FECRIS a dokonca súdy vyhrali, ale FECRIS na druhý deň po prehratom súde zverejnil články, že tieto súdy údajne vyhral!

Deň za dňom, rok za rokom, antikultová organizácia FECRIS rástla a rozširovala svoj vplyv ako hydra, ktorá preniká svojimi chápadlami hlboko, pevne a natrvalo.

Verejné odhalenie

V apríli tohto roku sa svet dozvedel šokujúce informácie o tajnej štruktúre, ktorá stojí za všetkými politickými, spoločenskými a ekonomickými krízami. Jej cieľom je podkopať demokraciu na celom svete a zaviesť úplné digitálne otroctvo pre nás všetkých. Túto pravdu vyslovil Egon Cholakian, bezpečnostný špecialista, ktorý spolupracoval so štyrmi americkými prezidentmi. Vo svojom videoposolstve „Pomsta veľmajstrov. Odhalenie tajných hráčov moci“ odhalil mechanizmy ovplyvňovania a manipulácie verejnej mienky, porozprával o organizáciách, prostredníctvom ktorých táto tajná štruktúra uplatňuje svoj vplyv na spoločnosť. Na základe materiálu o 10-ročnom prenasledovaní hnutia ALLATRA Dr. Cholakian uviedol konkrétne príklady toho, ako sa dá absolútne legálne a otvorené hnutie zdiskreditovať a podrobiť politickému prenasledovaniu.

Všetkým, ktorí chcú žiť v slobodnom, demokratickom svete, kde budú naše práva a slobody skutočne fungovať, odporúčam pochopiť túto tému. Ak si chcete vytvoriť plnohodnotný obraz, pozrite  si video Egona Cholakiana.

Nazvali ich satanovou pavučinou. Útok antikultov na Hare Krišna v Maďarsku

13.06.2024

Začali tancovať, hrať na hudobných nástrojoch a spievať: „Hare Krišna.” Toto hnutie sa nedá nevšimnúť. V Maďarsku sa na začiatku deväťdesiatych rokov začali tešiť veľkej obľube. Nečudo, že sa o ich činnosť začal zaujímať antikult – novodobý inkvizítor. Maďarský antikult v akcii Komunita je v Maďarsku registrovaná od roku 1989 ako Skupina maďarských [...]

Každý vek má svoj stredovek. Žijeme opäť v období temna?

10.06.2024

Francúzski protisektárski aktivisti sa často vyjadrujú o údajných prípadoch pedofílie v sektách, ale o podobných prípadoch v Katolíckej cirkvi mlčia. Je verejným tajomstvom, že pedofília sa na pôde cirkvi bežne praktizuje v USA, Írsku a Belgicku. Pedofília nie je tabu ani pre vysoko postavených cirkevných duchovných. Každý vek má svoj stredovek. Žijeme v roku 2024 [...]

Ak to neuvidíme dnes, zajtra nebudeme mať možnosť čokoľvek zmeniť

04.06.2024

V poslednom roku sa na Slovensku začal objavovať nebezpečný trend, na ktorý natrafíte medzi riadkami. Sem-tam sa medzi politickými správami, novinkami z bulváru či zo športu objavia články, ktoré šliapu na ľudskú dôstojnosť. Určité skupiny ľudí, ktoré ničím neporušujú zákon, označujú ako sekty. Týmto spôsobom ich dehumanizujú, a tak pripravujú scenár, ktorý [...]

von der Leyen, Kallas, Costa

Členské štáty rozdelili v únii moc. Kto ju získal?

27.06.2024 23:31, aktualizované: 28.06.2024 00:38

Zástupcovia členských krajín Európskej únie sa na summite v Bruseli dohodli na rozdelení hlavných pozícií v rámci EÚ inštitúcií.

Ivan Korčok, prezidentské voľby, Mária Kolíková

Poslanci odvolali šéfov výborov Šipoša a Kolíkovú

27.06.2024 19:02

Návrhy na odvolanie podali koaliční poslanci. Oba návrhy podporilo 76 zo 79 hlasujúcich poslancov.

tibor gašpar

Novým podpredsedom Národnej rady SR bude Tibor Gašpar

27.06.2024 18:58

Post sa uvoľnil po odchode poslanca Blahu, ktorý sa funkcie vzdal po zvolení do Európskeho parlamentu.

internát, areál, Zobor

Dažďová smršť zatopila centrum mesta aj nemocnicu. Výťahy nefungovali, pacientov vynášali na poschodia ručne

27.06.2024 18:05

Mesto pod Zoborom ráta škody na státisíce eur. Novozámockú nemocnicu museli zatvoriť, operácie tam „stopli“. Hrozil jej dokonca energetický blackout.

romanova

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 11188x
Priemerná čítanosť článkov: 1119x

Autor blogu

Kategórie