Založ si blog

Každý vek má svoj stredovek. Žijeme opäť v období temna?

Francúzski protisektárski aktivisti sa často vyjadrujú o údajných prípadoch pedofílie v sektách, ale o podobných prípadoch v Katolíckej cirkvi mlčia. Je verejným tajomstvom, že pedofília sa na pôde cirkvi bežne praktizuje v USA, Írsku a Belgicku. Pedofília nie je tabu ani pre  vysoko postavených cirkevných duchovných. Každý vek má svoj stredovek. Žijeme v roku 2024 a zdá sa, že hoci sme už dávno opustili dobu temna, praktiky doby temna nás neopustili. 

Upozorňujú na to nielen laici, ale aj odborníci. Zatiaľ čo predstavitelia antikultových, teda antidemokratických organizácií, sa tešia veľkej obľube v mainstreamových médiách, skutoční odborníci z nich nie sú až tak nadšení. V knihe „Antisektráske hnutie a neutralita štátu. Predmet štúdie: FECRIS“, autori poukazujú na to, čo sa akosi nezmestí na televízne obrazovky. Za prípadovú štúdiu si vzali FECRIS, hlavnú organizáciu na boj proti sektám, ktorá bola založená vo Francúzsku. Dovoľte mi, aby som vám prezradila pár pikošiek, na ktoré som narazila.

UI Midjurney

Inkvizícia 21. storočia
Skupiny založené špeciálne na boj proti sektám existovali vždy, najmä na Západe, pretože stále existovala nejaká forma boja proti „sektám“ :najskôr  boj proti heréze, boj proti kacírom, neskôr boj proti „sektám”, proti verejným náboženským protestom, boj za nadvládu oficiálneho alebo prevládajúceho náboženstva. Tieto organizácie existujú v podstate len preto, aby dopredu pretlačili “jediné” správne náboženstvo. To, ku ktorému sa hlásia oni.

Nie je to normálne

Majú právo na existenciu. Nie je však normálne, aby boli takéto skupiny financované na rovnakom základe ako organizácie bojujúce proti nebezpečným chorobám alebo katastrofám ( AIDS, genetické choroby, hladomor atď.), pretože neexistuje žiadny dôkaz, že náboženské menšiny sú chorobou alebo katastrofou. 

Podľa organizácie Human Rights Without Frontiers, ktorá stojí za vydaním spomenutej knihy, sa takmer všetky obvinenia takýchto protisektárskych skupín ukázali ako neopodstatnené a v rámci administratívnych vyšetrovaní sa nepotvrdili. Protisekárski aktivisti boli niekedy nútení zobrať späť svoje tvrdenia a nahradiť ich inými argumentmi. Aby sa udržali vo svojej činnosti „nad vodou“, museli rozšíriť rozsah svojej kritiky, a to tak, aby do nej mohli zahrnúť učiteľov jogy, odborníkov na výživu a terapeutov.

V osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch dvadsiateho storočia vznikli v západnej Európe početné protisektárske, tzv. antikultové skupiny, ktoré ťažili z podpory tradičných náboženstiev a niektorých autorít. Prečo je to tak? Odpoveď nájdete v úvode článku. FECRIS, európska organizácia, ktorá združuje rastúci počet protisektárskych skupín, bola založená v roku 1994 vo Francúzsku, kolíske sekularizmu. Pod rúškom „výskumných a informačných aktivít v oblasti sektárstva“,organizuje boj (v celoeurópskom meradle) proti novým náboženským hnutiam, ktoré konkurujú historickým náboženstvám. Francúzski protisektárski aktivisti informujú o prípadoch sexuálneho obťažovania a pedofílie v sektách, ale o podobných prípadoch Katolíckej cirkvi mlčia. Pripomína mi to staré známe: Vidia smietku v oku druhého, ale brvno v svojom oku si nevšimnú.

Za zmienku stojí skutočnosť, že niektorí účastníci z niektorých francúzskych antikultových skupín, ktorí sú členmi FECRIS, boli v roku 2000 pozvaní na konferenciu v Pekingu. Hlavným cieľom konferencie bola kritika Falun Gongu, duchovného hnutia  v Číne. Táto skupina je zakázaná  čínskou vládou a jej členovia mučení a prísne prenasledovaní. Naozaj je FECRIS taký nevinný, ako sa zdá? Vyhlásenia a činnosti FECRIS, zamerané proti viacerým náboženským skupinám, by sa pravdepodobne dali prirovnať k antisemitizmu a islamofóbii. V súčasnosti celoplošne útočia aj na hnutie Allatra a Tvorivú spoločnosť a používajú pritom rovnaké metódy. Ich „odborníci” sú všade citovaní a z dobrovoľníkov robia potenciálne rizikovú skupinu. Keď však niekto ukazuje prstom na niekoho iného, treba si uvedomiť, že dva prsty mieria na neho. Je čas ukázať na skutočného vinníka, ktorý ohrozuje demokraciu v celom svete. 

#allatra #demokracia #antikult #sekta #fecris

Háčik bol už spustený. O ostatné sa postará protestujúci dav

22.08.2024

31. júla v anglickom mestečku Southport veľký dav protimoslimských demonštrantov vošiel do stretu s políciou. Tak to vo svojej správe píše agentúra Reuters. Uvádzajú, že tomu predchádzala tragická udalosť, ku ktorej došlo deň predtým. V ten deň, 17-ročný chlapec na smrť dobodal tri dievčatká. Obyčajná správa. Pomyslela som si, no rozhodla som sa ďalej preskúmať [...]

Slávny za každú cenu: Keď dieťa vezme do ruky zbraň a vystrieľa spolužiakov

20.07.2024

Je to ako epidémia – masová streľba na školách. Zdá sa, že ide o náhodu, prepnutie u študenta s narušenou psychikou, ktorý si chce vychutnať 15 minút slávy. A to za cenu životov spolužiakov. Odborníci diskutujú o príčine. Skúmajú profil obete, robia rôzne opatrenia. Vraj je to móda, vidia, že to už spravil niekto iný a o vrahovi sa dozvedel celý svet. Chýba však [...]

Správy sú škodlivejšie ako reálny život

16.07.2024

Štúdie dokazujú, že negatívne správy ničia zdravie oveľa viac, než sa predpokladalo Podľa Centers for Disease Control and Prevention (CDC) v roku 2020 zomrelo v USA približne 697 000 ľudí na kardiovaskulárne ochorenia, čo predstavuje 1 zo 4 úmrtí z tejto príčiny. V Európe Európska kardiologická spoločnosť (ESC) uvádza, že kardiovaskulárne ochorenia spôsobujú viac ako [...]

nádcha, chrípka, choroba, prechladnutie, vreckovky, covid, muž

Nemocnice a lekári sa pripravujú na chrípkovú sezónu, situáciu zhoršuje covid. Kde sa dá zaočkovať a ako kombinovať vakcíny?

28.09.2024 15:00

V októbri sa "oficiálne" začína chrípková sezóna, ale nárast prípadov respiračných ochorení lekári a nemocnici evidujú už od začiatku septembra

Andrej Danko

Tomáš: Danko bude útočiť na Hlas, kým nedostane funkciu. SNS tvrdí, že len kritizuje Tomášovu zlú legislatívu

28.09.2024 14:50

Erik Tomáš označil stupňujúce sa útoky SNS smerom k Hlasu za dôsledok urazenosti Andreja Danka, že nedostal post predsedu NR SR.

Nasralláh

Smrť Nasralláha: Čaká Izrael masový útok Hizballáhu? Irán nechce, aby konflikt explodoval, vraví expert

28.09.2024 14:46

Odborník na Blízky východ James Dorsey reagoval na to, že Izraelu sa podarilo pri leteckom útoku v Bejrúte zabiť šéfa hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha.

náboje, zbraň, poprava

Pri hromadnej streľbe v JAR zomrelo 17 ľudí

28.09.2024 14:43

Pri piatkovej hromadnej streľbe v Juhoafrickej republike zomrelo 17 ľudí, útočníci sú na úteku a polícia po nich pátra.

romanova

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 17338x
Priemerná čítanosť článkov: 1334x

Autor blogu

Kategórie